Rijles in stappen

De Rijopleiding In Stappen (RIS) is een beproefde, moderne voorbereiding op het rijexamen. Deze lesmethode geeft minder stress en heeft een veel hoger slagingspercentage dan een gewone rijopleiding. Onderzoek toont bovendien aan dat je als bestuurder veiliger aan het verkeer deelneemt. Bij de RIS leer je zelfstandig een route uitstippelen als je op weg gaat. Daarbij maak je ook gebruik van een navigatiesysteem.

Als cursist krijg je je rijopleiding in 4 stappen of modules aangeboden. In hoofdlijnen ziet je RIS-rijopleiding er als volgt uit:

  • Module 1: Voertuigbediening en voertuigbeheersing
  • Module 2: Beheersing van de bijzondere verrichtingen en eenvoudige verkeerssituaties
  • Module 3: Complexe voertuigbediening en beheersing van complexe verkeerssituaties
  • Module 4: Veilig en verantwoorde verkeersdeelname, verkeersinzicht en mentaliteit

Na elk van de eerste 3 modules volgt een toets. Autorijschool Vrancken neemt de eerste 2 toetsen af. Een examinator van het CBR is verantwoordelijk voor de derde toets (de tussentijdse toets) en het praktijkexamen na de vierde module.

Examenvoorbereiding

Heb je je theorie-examen gehaald Ʃn ben je volgens Rob of Laura klaar voor je rijexamen? Dan staan de laatste 5 lessen volledig in het teken van je examenvoorbereiding. Je krijgt niet alleen tekst en uitleg over het examen zelf. Je gaat ook een half uur lang het examen nabootsen. Je rijdt van A naar B op basis van een navigatieopdracht, je rijdt naar een oriƫntatiepunt of doet een clusteropdracht. Rob en Laura bekijken je rijvaardigheid, besluitvaardigheid en zelfstandigheid een half uur lang door de bril van een examinator. Als je deze proeve van bekwaamheid doorstaat, weet je zeker dat je goed beslagen ten ijs komt op je rijexamen.